keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kuultuja tarinoita



Eräs mies meni ostamaan Tatun kioskilta limsaa ja kysyi: Olisiko pullo Greippiä? – Tatu vastasi: No ei nyt satu olemaan, käviskö tämä Rape palma?
***
Helsinkiläinen turisti meni ostamaan Puumalassa limsaa. Myyjä pahoitteli laatujen vähyyttä: Nyt ei oo ku punasta jaffoo, raperuittii ja mustaa kolloo!
***


Malmin Usi kulki tiellä, ja kun tuli vastaan joku nainen, Usi kumarsi syvään, pää melkein maahan asti, kdet levällään, ja sanoi: Hyvää päivää kaunis nainen! Tai: Hyvää päivää armollinen rouva!
Usi saattoi maata laiturilla selällään, ja kun joku tuli lähelle, kierähti siitä äkkiä veteen. Veden alla hän ui laiturin alle ja turistit säikähtivät perin pohjin, kun luulivat Usin hukkuneen ja alkoivat etsiä apua.

***
1990-luvulla, kun tietokoneet olivat vasta tulollaan, ja kaikki eivät sellaisista vielä mitään tienneet, kaksi vanhemmanpuoleista maalaisukkoa huomasi myymäläauton hyllyssä kyltin: hiirimattoja. Miehet ottivat maton, tarkastelivat ja kääntelivät. Toinen tökki kättään kovasti maton pintaan ja tokaisi: ”Ei ne kyllä takuulla tähän tartu!” 

Näitä myymälä autoja muuten sanottiin pulttiautoiksi, sillä niissä oli myynnissä kaikenlaista pikkutavaraa, aika paljon rautakaupassa myytävää pulttia ja mutteria. Näitä alkoi poiketa Puumalaan sen jälkeen kun paikkakunnan omat rautakaupat ja muut erikoismyymälät oli melkein järjestään lopetettu. Vielä ainakin 2000-luvun alkupuolella näitä autoja seisoi Hollituvan takapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita omia muistojasi vaikka kommentteihin! Kaikki tieto tervetullutta.